РЕКОРД. Триденне свято Сиру і Вина у Львові встановило рекорд відвідуваності фестивалів України з поїдання сиру та випивання вина, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу міської ради. 

«Триденне ІІІ Свято сиру і вина у Львові, яке проходило з п'ятниці по неділю, встановило рекорд відвідуваності фестивалів України. Площу Ринок відвідало понад 123 тисячі львів'ян та гостей свята. За цей час випито понад 15200 літрів вина та глінтвейну, продано понад 7500 тонн сиру та 8 353 сирних коників. Підвівши рекордні підсумки дійства, можна гордо заявити що це – головне гастрономічне свято осені в країні», – зазначає прес-служба.

Організатори Свята Сиру і Вина також повідомляють про інші рекорди та приємні моменти ярмарку. Так, скориставшись послугами «Львівської винної пошти», відвідувачі дійства відправили 2739 листів, серед яких 258 в Італію.

Cпільно з Art Atelier Voytovych та Укрпоштою до «Свята сиру і вина» було випущено фестивальну марку.

Близько тони винограду перетворили ногами у сік, з якого зроблять фестивальне вино урожаю 2012 року. Ним можна буде поласувати уже наступного ІV Свята сиру і вина.