ПОДОРОЖ. Харківський мандрівник Олексій Коровін вирушив до Сіднея. Дістатися до австралійської столиці він планує за 100—120 днів, здолавши на своєму новому мотоциклі BMW GS F800 29 тисяч кілометрів.

Це вже не перша подорож відомого шукача пригод. Раніше він об’їздив на своєму залізному коні та на велосипеді всі закутки Чорного моря,  побував у Монголії, Пакистані й Індії. Нині його маршрут пролягає через 13 країн:  Грузію, Вірменію, Іран, Пакистан, Індію, Непал, Таїланд, Лаос, В’єтнам, Камбоджу, Малайзію, Індонезію і Східний Тимор. Дві частини шляху морем з Індії в Таїланд і з Індонезії в Австралію Олексій долатиме на поромах.

У дорогу мандрівник узяв лише найнеобхідніші речі: теплий одяг, намет, навігатор, спальник, казанок, аптечку і невеликий ремонтний комплект для мотоцикла. А ще Олексій захопив паросток перцю, який збирається висадити в Індонезії. Подорожуватиме  рослинка у пластиковій пляшці, за пазухою мандрівника — щоб не замерзла.

— Потрібно ж із кимось розділяти свою долю, — пояснив журналістам Олексій. — Розумію, що може видатися дивним, але це якось спало на думку, а загалом добре їхати самому. Але коли в тебе є мовчазний співрозмовник чи попутник — це здорово!

Під час подорожі мандрівник планує зняти фільм, вести блог та відеощоденник. Повернутися до Харкова збирається наприкінці лютого наступного року