Дмитро ЛЮБЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»

СУРОГАТ. На Луганщині співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю обласного міліцейського главку припинили діяльність підпільної АЗС, що діяла на трасі Луганськ — Новоайдар. За словами начальника Управління полковника міліції Альберта Вишневського, двоє молодиків з числа місцевих жителів замаскували нелегальну точку продажу підробленого дизельного пального неподалік від траси в лісоcмузі. Все

чинчином: сторожка, каса, цистерна на автопричепі і ціна, нижча від встановленої на легальних заправках.

Оперативники змогли встановити, звідки солярку привозили на трасу. Виявилося, що для сховища нелегального пального зловмисники використовували гараж в одному з автокооперативів міста Щастя. Там було вилучено понад сім тонн дизпального, що зберігалося в металевих бочках. Про що думали новоявлені «комерсанти», сказати важко, адже зберігати таку кількість горючої рідини в абсолютно непристосованих для цього умовах вкрай небезпечно. Члени автокооперативу, по суті, жили наче на порохівниці, позаяк будь-яка необачність могла спричинити могутній вибух з людськими жертвами та значними матеріальними збитками. Словом, правоохоронці навідалися до «бізнесменів» вельми вчасно.

За результатами експертного дослідження вилученого пального встановлено, що воно не відповідає стандартам якості (звідси й така низька ціна для покупців). Проти легковажних ділків порушено кримінальну справу за ст.204 Кримінального кодексу — «Незаконне виготовлення, зберігання, збут чи транспортування з метою збуту підакцизних товарів».