ІНІЦІАТИВА. Продукція з високим вмістом цукру (карамель, шоколад, глазуровані сирки), а також чіпси, гамбургери, піцу, жуйки та інші продукти віднині заборонені для продажу у школах Молдови.

Відповідне розпорядження видало Міністерство охорони здоров'я Молдови, передає УКРІНФОРМ.

«Запровадження заборони на продаж шоколадних цукерок, глазурованих сирків, жуйок та іншої продукції з підвищеним вмістом цукру і продуктів, що містить харчові добавки, пов'язане із запобіганням появи у дітей серцево-судинних захворювань, цукрового діабету і порушенню обміну речовин в організмі», – зазначається у документі відомства.

Раніше аналогічним розпорядженням МОЗ було запроваджено заборону на продаж у школах продукції швидкого приготування, так званих «фастфудів».

Окрім цього, економічні агенти, які реалізують подібну продукцію, зобов'язані розміщувати свої торговельні точки на відстані щонайменше 100 метрів від навчальних закладів.