ПЕРСПЕКТИВА У зв'язку з перспективами зниження курсу нацвалюти, страхові компанії планують вже у наступному році підняти ціни як на нові автополіси на 5-10%, так і збільшити виплати за раніше придбані, передає ТСН з посиланням на Деловую столицу.

«Зміцнення курсу долара до 8,4 грн / $ призведе до підвищення виплат з автострахування на 3-5%. Тому при різкому стрибку курсу ми буде коригувати страхові тарифи», – зазначила директор однієї зі страхових компаній.

Ще однією причиною подорожчання страховок стане зростання вартості автомобілів у гривневому еквіваленті, що, відповідно, призведе до підвищення суми премій, які водії платять за договорами. «Тобто, навіть при нинішньому рівні тарифів вартість полісів КАСКО автоматично збільшується», – підкреслила аналітик страхової компанії.

При цьому, страхові компанії мають намір збільшити вартість поліса не тільки для тих, хто тільки збирається придбати автомобіль, але і для тих, хто застрахував його раніше.

Подібна ситуація вже виникала в 2008 році. Однак, на думку юристів, водії зможуть відстояти свої права - навіть якщо можливість підвищення тарифів по КАСКО передбачена договором зі страховою компанією, її все одно можна оскаржити в суді.

Як повідомлялось, 28 листопада, уряд України затвердив макропрогноз на 2013 рік, що передбачає прискорення зростання ВВП до 3,4% при збільшенні інфляції до 4,8%. Також в уряді підрахували, що курс гривні просяде до 8,5 грн / $.