МУЗИКА. Одвічно метушливі луганчани відтепер мимоволі уповільнюють крок у парку — хіба можна інакше, коли сурмач духового оркестру Головного управління МВС України в Луганській області виводить «Марш прощання слов’янки»? За словами диригента міліцейського оркестру Анатолія Пиданова, саме цей музичний твір є найпопулярнішим у жителів обласного центру.

«Наш оркестр заснований десять років тому. Коли починали, нас було лише п’ятеро, — згадує диригент. — Сьогодні у складі музичного колективу втричі більше виконавців. Але нам потрібні свої сурмачі. Поки що виручають колеги з філармонії».

У травні, за розпорядженням очільника обласної міліції генерал-майора Євгена Польського, оркестр «відкрив» сезон музики просто неба. Це дуже сподобалося городянам. Тепер у зонах відпочинку лунають марші та мелодії з улюблених фільмів, мелодії воєнних і повоєнних років, які колись звучали з патефонів та репродукторів радіо. Така атмосфера спонукає радіти життю. І яскравим підтвердженням цьому все частіше стає картина, коли під звуки духового оркестру танцюють дідусі та бабусі й молоді пари кружляють у вальсі на майданчику перед міліцейським оркестром.