ПОСЛУГИ. Платники податків на Тернопільщині дедалі більше звертають увагу на надання податківцями новітніх послуг. Скажімо, торішнього травня підприємцям почали видавати сертифікати ключів для подання звітності та здійснення інших операцій в електронній формі. З початком лютого в краї такі ключі отримали 10,5 тисячі заявників.

Як зазначив перший заступник голови ДПС у Тернопільській області Олександр Конончук, кількість бажаючих отримати цифровий ключ для дистанційного спілкування з податковими органами й надалі зростає. Одним з головних чинників популярності цієї послуги вважають її безплатність — на відміну від приватних структур податкова служба надає ключі та програмне забезпечення для користування системами електронної звітності на безоплатній основі.

Тим часом у Державній податковій службі в Тернопільській області провели семінар-нараду з впровадження електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій. Представники центрів сервісного обслуговування розповіли про технічні нововведення та продемонстрували модеми, потрібні для передачі контрольно-звітної інформації до органів ДПС, а також новий касовий апарат з вмонтованим модемом і розповіли про його технічні можливості.