ЄВРО-2012. У Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Познані у четвер, 7 червня, відкрилися офіційні фан-зони до Євро-2012. 

 Фан-зона у польській столиці, яка є найбільшою в Польщі і зможе вмістити до 100 тис. осіб, відкрилася для відвідувачів о 18:00 за київським часом, УКРІНФОРМ.

Футбольне містечко у центрі Варшави навколо Палацу культури і науки викликало неабияке зацікавлення у жителів Варшави та гостей міста. За лічені хвилини фан-зона була переповнена людьми, кількість яких, за спостереженням місцевих правоохоронців, через півгодини після відкриття об'єкту становила до 10 тис. осіб. Багато з них прийшли з шарфами, шапками та у футболках кольору польського національного прапору. А ті, хто не мав їх із собою, міг купити прапорці чи шарфи на місці за 5-15 злотих (приблизно 1-3 євро).

Водночас практично не було видно іноземних уболівальників: між біло-червоними кольорами лише подекуди траплявся російський триколор. Натомість зовсім не було видно грецьких уболівальників, які у п'ятницю відкривають Євро-2012 матчем із поляками.

Гості столичної фан-зони можуть поласувати м'ясними стравами, різними сортами вареників. Ціни у варшавській фан-зоні не сильно відрізняються від середніх цін у кафе і ресторанах. Наприклад, порція шашлику коштує 30 злотих (7,5 євро), а вареників – 15 злотих (4 євро), а за офіційне пиво турніру Carlsberg cлід заплатити 8 злотих (2 євро).

Під час відкриття варшавської фан-зони відбулися виступи англійського співака Тайо Круза, «Десяти тенорів» з Австралії, а також колишнього вокаліста британської групи Genesis Рея Вілсона. У день відкриття Євро-2012, 8 червня, у фан-зоні виступатимуть грецькі та італійські виконавці, а коли у Варшаві 12 червня гратимуть збірні Польщі та Росії, там з'являться російські співаки.

З 8 по 30 червня фан-зона щодня функціонуватиме з 13:00 до 00:00, а у дні матчів – до першої ночі. Натомість 1 липня під час фіналу Євро-2012 у Києві вона працюватиме до 05:00.

Фан-зону у Гданську за присутності до 8 тис. осіб відкрив відомий американський репер Крістіан Перес на прізвисько Пітбуль. Очікується, що в ній щодня перебуватиме від 5 до 30 тис. людей, а на чвертьфінальні поєдинки вона може бути переобладнана для прийому 50 тис. осіб.

Фан-зону у Вроцлаві, яка також зможе вмістити до 30 тис. осіб, своїми піснями відкривали, зокрема, українсько-польський гурт «Еней» та шведський співак іранського походження Араш.

Тим часом у Познані фан-зону відкрив польський репер Мезо, а загалом упродовж чемпіонату там заплановано проведення понад 60 концертів.