СВЯТО НАБЛИЖАЄТЬСЯ. Небо над Ріо-де-Жанейро освітила різдвяна ялинка висотою 85 метрів. Дерево з металевим каркасом, офіційно визнане Книгою рекордів Гіннесса найвищою різдвяною ялинкою, збирається в кінці року вже сімнадцятий раз. Однак щороку прикрашають його по-різному. Для порівняння: знаменита різдвяна ялина в нью-йоркському Центрі Рокфеллера має у висоту «всього» 22,5 метра і 30 тисяч лампочок. Правда, нью-йоркська ялина - справжня.

Зазвичай, відкриття ялинки висотою з 28-поверховий будинок в лагуні Родріго Фрейтас супроводжувалося 6-хвилинним феєрверком. Подивитися на нього прийшли понад 100 тисяч городян. Всього ж до 6 січня, коли вона загориться в останній раз, її відвідає більше мільйона жителів Ріо-де-Жанейро і гостей міста.

У цьому році головною темою вважається «Різдво на всій планеті». Ялина поперемінно символізує чотири пори року. Листя зображує осінь, сніжинки - зиму, квіти - весну, а золоті стрічки - літо. Крім цього, ялинку прикрашають різнокольорові повітряні кулі і безліч інших барвистих прикрас. Висвітлюють ж все це буйство фарб і квітів 3,3 мільйона електричних лампочок. Довжина гірлянди, стверджують творці дивовижної різдвяної ялини, становить ... 105 кілометрів. До речі, важить святкове дерево 542 тонни.

Ера fm