ЮВІЛЕЙНІ ПРИГОТУВАННЯ. Губернатор Санкт-Петербурга Георгій Полтавченко підтримав ініціативу назвати одну із міських вулиць іменем рок-музиканта Віктора Цоя, чиє 50-річчя відзначатиметься  21 червня.

На своєму мікроблозі в «Твіттері» на питання про те, як голова міста відноситься до присвоєння вулиці імені відомого артиста, Георгій Полтавченко сьогодні відповів: «Ідея подобається, треба пропрацювати». При цьому губернатор запросив всіх на виставку, присвячену Віктору Цою, яка пройде в червні в центрі міста. Раніше Г. Полтавченко вже анонсував цю культурну подію в рамках щорічного звіту перед депутатами.

ДОВІДКОВО

Віктор Цой - засновник і лідер рок-групи «Кіно», автор пісень, актор, народився 21 червня 1962 в Ленінграді, трагічно загинув в серпні 1990 року. Протягом багатьох років залишається культовою фігурою для багатьох поколінь. У Петербурзі існує музей «Камчатка» на місці колишньої котельні, де Віктор Цой працював кочегаром, щоб не бути засудженим за статтею за дармоїдство. У зв'язку з майбутнім ювілеєм музиканта ініціативна група запланувала низку заходів і знову підняли питання про пам'ятник і присвоєння імені однієї з вулиць Петербурга. 

© ИТАР-ТАСС.