СТАТИСТИКА. Щонайменше 142 особи були вбиті у Сирії в неділю у результаті протистояння між урядовими силами та повстанцями, передає УКРІНФОРМ з посиланням на офіційну сторінку правозахисної організації «Сирійська обсерваторія прав людини» у Facebook.

«Попередня кількість жертв у неділю 2 грудня 2012 року: приблизно 142 сирійці були вбиті на сьогодні», – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними організації, штаб-квартира якої розташована у Лондоні і яка має мережу активістів у різних районах Сирії, серед загиблих – 62 цивільні особи (13 з них діти), 39 повстанців (8 з джихадистського угрупування «Джабхат Ан-Нусра») та 41 солдат регулярної армії Сирії. Більшість з жертв були убиті у провінціях Дамаск, Хомс та Алеппо.

Нагадаємо, у Сирії з березня 2011 року триває збройний конфлікт, який набув форми громадянсько-партизанської війни. Влада Сирії заявляє, що проводить антитерористичні операції проти терористів і найманців, яких підтримують з-за кордону.

За даними правозахисників, упродовж 21 місяця конфлікту вже загинуло більше 40 тисяч осіб, а до сусідніх країн втекли більше 460 тис. сирійців.