ПОЖЕЖА. У Стамбулі згорів PolatTower, де розміщені престижні офіси та «люксові» апартаменти.

Сотні людей довелося евакуювати вранці 17 липня через сильну пожежу в хмарочосі Polat Tower в Стамбулі. Чорний дим від палаючої 42-поверхової висотки вкрив цілий район, передає ТСН.

На гасіння вогню пожежним бригадам знадобилося кілька годин, при цьому їм допомагав пожежний вертоліт.

Вулиця біля будівлі була перекрита, пожежа зібрала багато роззяв, які спостерігали за тим, як рятувальники борються з вогнем. Місцеві ЗМІ порівнюють вид палаючого хмарочоса з картиною терактів 11 вересня в Нью-Йорку.

Попри масштаби лиха, жодної інформації про постраждалих не надходило.

«Системи пожежогасіння будівлі автоматично активізувалися. В іншому випадку ми могли б зіткнутися з величезною трагедією», – зазначили місцеві чиновники.

Власник хмарочосу, бізнесмен Аднан Полат також переконаний, що уникнути біди вдалося лише завдяки «інтелектуальності» будинку. За його словами, висотка була обладнана внутрішніми механізмами, які реагували на займання і запобігали поширенню вогню всередині. Крім того, ліфти автоматично зупиняються, а на пожежні сходи надходить свіже повітря.

За його словами, персоналу вдалося евакуювати всіх, хто був у будинку (там розміщені офіси та «люксові» апартаменти) – не тільки близько 1500 людей, а й їхніх домашніх тварин.

Причини пожежі поки що невідомі. Правоохоронні органи розпочали розслідування.