ПРОТЕСТИ. У Каїрі силовики намагаються очистити околиці посольства США від демонстрантів, передає ТСН з посиланням на «Аль-Арабийя».

Поліція за допомогою палиць і сльозогінного газу розганяє натовп демонстрантів, які у відповідь кидають в їхній бік пляшки із запальною сумішшю і камені.

За повідомленнях місцевих медичних служб, в результаті зіткнень поранення отримали 13 правоохоронців.

Раніше у вівторок близько 2 тис. єгиптян влаштували акцію протесту проти знятого в США і поширеного в Інтернету фільму, який ображає, на думку мусульман, пророка Мухаммеда.

У ході акції кілька агресивно налаштованих єгиптян проникли на територію посольства, зірвали американський прапор і встановили на його місце чорний прапор з написом «Немає Бога, крім Аллаха і Мухаммед пророк його».

Сили безпеки Єгипту були змушені стріляти в повітря і застосувати сльозогінний газ проти демонстрантів, які в середу ввечері стали закидати камінням американське посольство.

Нагадаємо, у компанії Google, яка володіє відеохостингом YouTube, заявили, що не будуть знімати фільм про пророка Мухаммеда, однак заблокують його перегляд для єгиптян і лівійців.