ТЕРОРИСТИЧНИЙ АКТ. У середу вдень у Тель-Авіві прогримів потужний вибух. За інформацією ізраїльської поліції, поранення отримали 15 осіб, троє з них перебувають у критичному стані, передає ТСН з посиланням на NEWSru.com та Lenta.ru.

Як повідомляється, вибух стався на вулиці Шауль а-Мелех в центральній частині міста, неподалік від головної військової бази «Кірія». Згідно з наявними даними, вибухнув пасажирський автобус, що прямував за маршрутом номер 141.

В автобус було підкладено вибуховий пристрій, пишуть місцеві ЗМІ. Співробітники поліції отримали інформацію від свідків про підозрілу людину, яка зайшла в автобус, залишила якийсь предмет і втекла. «У салоні щось вибухнуло. Людей поранило. Я вискочив на вулицю», - розповів один з пасажирів. За словами очевидців, обійшлося без жертв тільки тому, що людей в автобусі було не багато.

Постраждалі були доставлені в лікарню «Іхілов», розташовану поблизу від місця теракту.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху офіційно заявив, що вибух автобуса був терористичним актом.

Рух ХАМАС вже взяв на себе відповідальність за вибух - відповідне повідомлення було поширене через ЗМІ сектора Газа. Як повідомляє Reuters, новини про вибух у Тель-Авіві викликали спонтанні святкування в секторі Газа, де бойовики негайно почали вітати один одного і стріляти в повітря.