ДОСЯГНЕННЯ. Два роки тому Тернопілля вперше подивувало країну рекордним випіканням короваю. Тоді він заважив понад 600 кг. Цього року — 1560 кг. Такий відтепер рекорд країни у випіканні святкового хліба.

До випікання короваю за старовинним рецептом долучилися десятки господинь з різних районів краю, а також хлібозавод. Використали 1050 кг борошна, 2080 яєць, 210 кг цукру, 370 кг молока, 90 кг маргарину, 46 кг дріжджів і 20 кг солі. Хлібини, як і годиться, гарно оформили розмаїтими спеченими з тіста квітами, листками, колоссям, сплетеними косами.  Поєднали їх і виклали у п’ять високих рядів. У центрі Тернополя на Театральному майдані для святкового хліба-рекордсмена змайстрували спеціальний подіум. 

Ось він, найбільший коровай України —- від тернопільських аграріїв. Фото автора

Представниця комітету встановлення рекордів України Валентина Лимар засвідчила рекорд у категорії «Найбільший коровай України» й вручила про це відповідний сертифікат голові облдержадміністрації Валентинові Хоптяну. Очільник краю взявся першим нарізати скибки хліба-рекордсмена й пригощати дітей зі школи-інтернату, дитбудинку та навчально-реабілітаційного центру. Посмакувати короваєм могли й тернопільці та гості міста, яких покликала на центральний майдан ця приємна подія.