ТЕРАКТИ. Ще шість вибухів прогриміло у п’ятницю в Дніпропетровську. Загалом, у велелюдних місцях міста сталося 10 вибухів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ та очевидці, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

«Вибухові пристрої спрацювали на площі Островського, Привокзальній площі та поблизу парку Глоби», - говорять очевидці.

За неофіційними даними, є постраждалі.

МНС повідомляє, що в результаті вибуху біля центрального входу в парк «Глоби»поранено двох людей.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 27 квітня в Дніпропетровську вибухнули дві урни, на трамвайній зупинці на вулиці Сєрова і біля кінотеатру «Родіна» (вул. Столярова). Від першого вибуху постраждали п'ятеро людей - троє жінок і двоє чоловіків. Під час другого вибуху поранено 7 людей.

Вибухові пристрої  також здетонували біля торгового центру "Гранд Плаза". Ще по два вибухи прогриміли на Озерці о 12:55, на Правді, на Набережній.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерствам внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій забезпечити безпеку людей у Дніпропетровську.

Як повідомив прес-секретар глави уряду Віталій Лук'яненко, це питання порушувалося у п'ятницю на розширеному засіданні Кабміну, після чого міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко терміново вирушив до Дніпропетровська.

"До Дніпропетровська вилетіли міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, заступник Генерального прокурора України Віктор Войцишен, перший заступник голови Служби безпеки Петро Шатковський, працівники центрального апарату МВС та СБУ", - уточнили у прес-службі.

У відомстві також поінформували, що за фактами вибухів прокурором Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 258 КК України (терористичний акт).