ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Відбулася телефонна розмова Прем’єр-міністра Миколи Азарова з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцом. Глава уряду привітав співрозмовника з днем народження, Різдвом та Новим роком.

Він також зазначив, що з великим задоволенням спостерігав церемонію вручення Нобелівської премії миру Європейському Союзу і щиро привітав співрозмовника з такою визначною подією.

Микола Азаров зауважив, що 2012 рік завершується прогресом і гарною динамікою у відносинах між Європейським Союзом і Україною. Наша держава, безумовно, підтримує відвертий змістовний діалог і вітає кроки на його розвиток і поглиблення, а саме проведення у лютому саміту Україна —ЄС, у червні — Ради співробітництва Україна — ЄС, а також майбутню спільну роботу в листопаді у рамках співпраці з іншими країнами під час саміту «Східного партнерства».

Сторони обговорили актуальні питання співробітництва України та Євросоюзу і домовилися  підтримувати постійні контакти з широкого спектра питань, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.