У СВІТІ. Віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Бельгії Стівен Ванакер у вівторок зранку подав заяву про свою відставку, передає УКРІНФОРМ з посиланням на в прес-службу бельгійського уряду. 

«Прем'єр-міністр Еліо Ді Рупо сприйняв із великим розчаруванням відставку віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Стівена Ванакера. Глава уряду поважає зазначене рішення, про яке було оголошено сьогодні зранку», – йдеться у повідомленні.

Як заявив вже екс-міністр фінансів, який обіймав цю посаду із грудня 2011 року, рішення про свою відставку він ухвалив задля уникнення спекуляцій навколо його діяльності із порятунку однієї із великих банківських установ Бельгії. Йдеться про банк Belfius, що належить державі та який було утворено на базі збанкрутілого минулого року франко-бельгійського банку Dexia.

Відставка бельгійського урядовця збіглася із засіданням Ради міністрів економіки та фінансів ЄС, що проходить у вівторок у Брюсселі.

Ванакер наголошує, що його діяльність на посаді міністра фінансів здійснювалася виключно відповідно до вимог національного та європейського законодавства.