ДЕМОКРАТІЯ  ДІЄ. Болгарський уряд пішов у відставку через масові акції протесту в зв’язку з  підвищенням цін на електроенергію та опалення. Про це оголосив прем’єр-міністр країни Бойко Борисов, виступаючи  в парламенті у середу, повідомляє Reuters.

«Не маю наміру бути членом уряду, за якого відбуваються сутички демонстрантів із правоохоронцями. Владу нам дав народ, сьогодні ми йому її повертаємо», — заявив  він.

Попри  обіцянки Б. Борисова знизити ціни на електроенергію на 8 відсотків уже наступного місяця, тисячі демонстрантів вийшли на вулиці Софії та інших міст, скандуючи «Мафія!» та «У відставку!» Вони не згодні не тільки з високими цінами на енергоносії, а й із заходами бюджетної економії та  низьким рівнем життя. Між протестувальниками і правоохоронцями сталася бійка, в результаті чого восьмеро осіб звернулися по медичну допомогу.

Не працюватиму  в уряді, за якого поліція б’є людей,  наголосив наостанок Бойко Борисов, звертаючись до парламенту. До речі, він зможе повернутися у велику політику вже в липні,  якщо візьме участь у загальних виборах.