БАНКРОТСТВО. Сайт Wikileaks призупиняє діяльність. Через фінансові проблеми дітище Джуліана Ассанжа, принаймні тимчасово, не друкуватиме депеші Держепартаменту США. За останній рік сайт опинився на межі банкрутства – після того, як його рахунки перестали обслуговувати провідні платіжні системи світу, повідомляє euronews.

«Через фінансову блокаду організація недоотримала десятки мільйонів доларів пожертвувань. Ми втратили 95 відсотків прибутків, адже співпрацювали з сотнею організацій у 50 країнах світу, що користуються послугами Visa, Mastercard, Western Union та Paypal», – заявив засновник сайту Wikileaks Джуліан Ассанж.

Аби й далі функціонувати, сайту необхідні щонайменше 3,5 мільйони доларів. Ассанж збирається зосередити зусилля на фінансовій долі Wikileaks.

Нагадаємо, що сайт, який жив за рахунок пожертвувань, опинився у скруті після публікації таємної переписки американських дипломатів. Сам Ассанж перебуває під домашнім арештом у Лондоні. Його видачі домагається Швеція, де засновника Wikileaks звинувачують у сексуальних злочинах.