ОСВІТА. Академія Санта Клауса відкрилась у Японії. До неї зараховано 88 слухачів, котрих навчатимуть усіх премудростей того, як бути добродушним різдвяним чарівником у червоному каптані, передає УКРІНФОРМ з посиланням на Reuters. 

«Магічні фокуси та чесні відповіді – частина образу Санти в Японії. Принаймні, так вважають в Академії Санта Клауса, що відкрилася днями у районі Роппонгі в Токіо», - йдеться у повідомленні.

Мета Академії – знову подарувати дітям віру в існування Санти. «Зараз дуже багато дітей, які не вірять у Санта Клауса. Тому я сказав собі: повернімо Санту. Часи минають, але Санта Клаус – це постать, яка має жити у серці кожного», - зазначив засновник академії 70-річний Масакі Азума.

На експрес-курсах майбутніх Сант, яких в Японії називають Санта-сан, навчатимуть особливих правил поведінки в образі різдвяного діда. Крім навчання фокусів та магічних витівок, «студентам» прищеплюють світогляд Санти та вміння гідно відповідати на запитання малечі. Приміром, на запитання: «А як Санта принесе мені подарунки, адже у нас в квартирі немає димара й увімкнена сигналізація?» відповідь має бути приблизно такою: «Робота Санти – приносити подарунки, тому він завжди знайде спосіб доправити їх, а охоронна система упізнає його і впустить».

Після теоретичної підготовки слухачі Академії, перевтілені у Санта Клаусів, відточуватимуть свої вміння на вулицях району Омотесандо, вітаючи перехожих та фотографуючись з ними.