КІНОМАТОГРАФ. «Галльський півень» веде перед у Європі, принаймні якщо йдеться про кіноіндустрію. Французькі фільми, як у найкращі часи, бють касові рекорди на міжнародних ринках.

«Unifrance Films» – організація, заснована 1949 року для промоції французьких фільмів за межами Франції, оприлюднила відповідні цифри на прес-конференції в Парижі минулої пятниці. За їхніми даними, 2012 рік став рекордним для французького кіно за числом проданих квитків за кордоном: 140 мільйонів, тобто на 88% більше, ніж у попередньому році.

Особливим успіхом користуються три фільми, які принесли французькій кіноіндустрії понад 65% прибутків за межами Франції.

«Заручниця-2» – англомовний фільм виробництва компанії Люка Бессона, де головну роль виконав Ліам Нісон, лідирує у списку касових зборів: 46 мільйонів – дивовижний для європейського кіно результат.

Безперечними хітами на міжнародному ринку стали також комедія «1 плюс 1» (оригінальна назва – «Intouchables («Недоторканні»), а також німий чорно-білий фільм «Артист».

 Copyright © 2013 euronews