АНТИХАКЕРСЬКИЙ ТРЕНІНГ. У Євросоюзі вчора сталося понад 1000 кібератак – утім, не справжніх. Майже 500 експертів з банків, компаній, урядових установ, інституцій ЄС взяли участь у тренінгу, аби перевірити свою готовність протистояти кібератакам. Від справжніх атак хакерів економіка ЄС може зазнати мільйонних збитків. Інституції ЄС від кібератак захищає Група комп’ютерної «швидкої допомоги»:

«Атаки, які ми досі бачили у світу, не були насправді великими, – каже представник групи Кшиштоф Соча. – Ми собі уявляємо, що можуть бути більші атаки, з якими буде важче впоратися. Це одна з причин, чому ми проводимо цей тренінг: навчити людей протистояти масштабним атакам».

У 2011 році атак в Інтернеті стало більше на одну третину, мало не половину з них здійснюють на фінансові інституції. Висновки тренінгу включать до «кібербезпекової» стратегії ЄС, що її готує нині Єврокомісія та Верховний представник ЄС із зовнішньої політики.

«Стратегію опублікують до кінця цього року. Ми також, звичайно, підготуємо законодавство з цього питання. Важливо, щоб усі ми діяли гуртом, кордони у цьому випадку не мають значення»,- заявила Комісар ЄС з телекомунікацій Нелі Крус.

Чинне законодавство ЄС передбачає, що тільки компанії електронних комунікацій повинні повідомляти про інциденти в галузі безпеки, проводити аналіз ризиків. У майбутньому це будуть зобовязані робити й компанії, що займаються питаннями фінансів, енергетики, транспорту, охорони здоров’я, електронної комерції та соціальних мереж. 

Copyright © 2012 euronews