АКЦІЇ. Ініціативу місцевої влади Запорізької області — облаштувати навколишнє середовище, очистити природу від сміття, поновити зелені насадження — підтримали тисячі жителів краю.

Так, вихованці Запорізького навчально-виховного комплексу № 20 екологічного профілю завзято працювали в парковій зоні в районі одного з найзеленіших в обласному центрі бульварів імені Шевченка та Набережної магістралі.

Для школярів облаштування зелених зон - не новинка. Фото автора

— Для наших учнів це — не новинка. Щорічно у квітні проводиться Місячник охорони довкілля, в якому школярі беруть активну участь. Ось і тепер активно долучаємося до міських акцій з охорони природи, проводимо й власні екологічні заходи, — каже директор комплексу № 20 Валерій Шульга.

А в Національному заповіднику «Хортиця» висадили майже 10 тисяч саджанців дерев. За словами генерального директора заповідника Максима Остапенка, зокрема, на території лісництва відновили зелені насадження, які загинули внаслідок пожеж 2006—2008 років. А в районі бази відпочинку «Запоріжсталь» посіяли сіянці лісових рослин.

— Цього року плануємо відродити майже 30 га лісових культур. Але обсяги цієї роботи залежатимуть від фінансування, бо ці кошти не передбачені: нам допомагає або громадськість, або спонсори, або ми використовуємо те, що ми самі заробили. Тож частина програми може бути відкладена на початок осені, коли підзаробимо грошей. Хочемо висадити щонайменше 20 тис. саджанців, — уточнив посадовець.