АПК. Спостерігається чітка динаміка зростання виробництва свинини та розвитку галузі свинарства в Україні. Зокрема, в цьому році буде вироблено 750 тисяч тонн свинини, що на 50 тисяч тонн більше, ніж у попередньому році. Про це повідомив директор департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Гетя.

«Якщо порівняти виробництво свинини в Україні з минулим роком, то бачимо чітку динаміку зростання. Зокрема, у 2012 році сільгоспвиробники виробили 700 тисяч тонн свинини, тоді як до кінця цього року планується наростити виробництво до 750 тисяч тонн. Таким чином, ми спостерігаємо поступовий розвиток галузі свинарства в цілому», - заявив Андрій Гетя.

Говорячи про якість української свинини, директор департаменту підкреслив, що вона повністю відповідає всім вимогам. Адже в Україні здійснюється  жорсткий контроль, який дає змогу гарантувати належну якість продукції. Також Андрій Гетя зазначив, що на полицях українських магазинів переважає свинина саме вітчизняного виробництва.

«На українському ринку переважає вітчизняна свинина. В цілому за останні 2-3 роки відбулося зменшення імпорту свинини в Україну. Ціна на внутрішньому ринку на живих тварин не знижується, тому імпорт не є перешкодою для власного виробництва», - наголосив Андрій Гетя. 

Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства