ПАРИТЕТ. Взаємне скасування утилізаційного збору на імпорт автомобілів Україною і Росією була б найкращим варіантом для обох сторін, вважає перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

«Щоб між нашими країнами утилізаційного збору взагалі не існувало - це для наших країн найкращий варіант, і ми будемо намагатися його представляти нашим партнерам», - сказав він у кулуарах 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі.

«Ми в переговорному процесі», - додав Хорошковський у відповідь на питання про реакцію російської сторони на таку ініціативу Києва.

 Кабінет Міністрів України від 12 вересня оприлюднив постанову про запровадження утилізаційного збору на російські автомобілі і автобуси, граничні ставки якого практично адекватні введеним з 1 вересня Росією.

Згідно з ним, юридичні та фізичні особи, які імпортують для вільного обігу транспортні засоби та кузови для них походженням з РФ, зобов'язані самостійно забезпечити подальшу заготівлю та утилізацію відходів або укласти відповідний договір з відповідними підприємствами з урахуванням затверджених урядом граничних цін.

ICTV