ВІТЧИЗНЯНИЙ ВИРОБНИК. Україна має потенціал для нарощування експорту медичної продукції. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України.

Глава Уряду відзначив, що українські виробники, вітчизняна наука здатні створювати і виробляти широкий сучасний і якісний асортимент новітньої медичної техніки. У цьому Микола Азаров вкотре пересвідчився, відвідавши вчора виставку вітчизняних наукових розробок, у тому числі медичного обладнання в рамках проведення форуму «Наука, інновації, технології».

За його словами, конкуренція на цьому ринку з боку закордонних компаній  тільки стимулює підтримання ними високого технічного рівня і якості цього медичного обладнання, новітніх діагностичних систем, впровадження передових науково-технічних досягнень. Наприклад, це сучасні ультразвукові апарати, мамографи, цифрова рентгенівська техніка, гама-камери, магнітні кардіографи, нове покоління тест-систем для обстеження на ВІЛ-СНІД і багато іншого.

«Продемонстрована на виставці техніка не тільки не гірша за іноземну. Вона й значно дешевша. Це є запорука того, що в найкоротші терміни ми можемо переоснастити найсучаснішим обладнанням вітчизняного виробництва всі медичні установи України. Більше того,  ми маємо потенціал для нарощування експорту цієї продукції. Адже у деяких напрямках ми  складаємо конкуренцію  світовим  лідерам. Час працювати на себе», - наголосив Микола Азаров.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ