НАША ЗБРОЯ.Вітчизняний оборонно-промисловий комплекс з часом має стати одним з двигунів розвитку та розширення високотехнологічних секторів економіки України. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, коментуючи прийняття на озброєння українською армією нового сучасного бронетранспортера БТР-4Е вітчизняного виробництва, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, отримання українською армією нових зразків озброєнь стає доброю традицією. Він висловив упевненість, що в майбутньому можна очікувати оснащення вітчизняної армії низкою інших сучасних зразків військової техніки та озброєнь.

 Дуже важливо, що нові зразки, які надійшли до Збройних Сил України останнім часом, практично повністю складаються з комплектуючих вітчизняного виробництва. Він нагадав, що БТР-4 на 100% складається з вітчизняних комплектуючих і оснащений озброєнням українського виробництва.

«Україна впевнено виходить в лідери на світовому ринку бронетехніки»,  - зазначив Андрій Клюєв. Якщо раніше наша країна славилася своїми транспортними і пасажирськими літаками і авіадвигунами, то у найближчі роки за пальму першості в українському оборонному експорті будуть змагатися і вітчизняні виробники танків та бронемашин, зазначив він.

Секретар РНБО України наголосив, що сучасні бронетранспортери українського виробництва не просто не поступаються, а за деякими параметрами переверщують свої зарубіжні аналоги. Андрій Клюєв зазначив, що закордонні партнери задоволені українською технікою і тим як вона себе показує під час різних міжнародних навчань у порівнянні із зразками виробництва інших держав. Він нагадав, що керівники Таїланду дуже позитивно оцінювали співпрацю з Україною, в тому числі - після демонстрації відмінних показників тайськими бронемашинами українського виробництва під час широкомасштабних навчань збройних сил Таїланду та Сінгапуру. Він повідомив, що у даний час ведуться консультації щодо можливості спільного складання БТР-3 на підприємствах Таїланду, а також передачі української технології для виробництва в цій країні боєприпасів малого калібру. 

 УНН