ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Ми розраховуємо, що всі необхідні законодавчі акти в рамках виконання першої фази Плану лібералізації ЄС візового режиму для України будуть прийняті найближчим часом, і це дозволить нам перейти до другої фази Плану дій. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський під час зустрічі з Комісаром ЄС з внутрішніх справ Сесілією Мальмстрьом, яка відбулась 24 вересня 2012 року в Брюсселі.

Валерій Хорошковський поінформував Комісара про прогрес у виконанні Плану лібералізації ЄС візового режиму для України, зокрема, про ухвалення 6 вересня ц. р. Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», що стало важливим кроком у напрямку гарантування основоположних прав людини, про прийняття у першому читанні інших законопроектів, зокрема тих, які відкривають дорогу для запровадження біометричних паспортів. 

«Ми готові до активного діалогу з ЄК у процесі підготовки до другого читання законопроектів, прийняття яких дозволить завершити виконання Україною першої фази Плану лібералізації ЄС візового режиму», - наголосив Валерій Хорошковський.

Також було наголошено на необхідності завершення процедур, необхідних для набрання чинності змінами до Угоди про спрощення оформлення віз, що значно розширять перелік українських громадян, які зможуть скористатися перевагами цієї Угоди.

Прес-служба першого віце-прем'єр-міністра