ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КЛІМАТ. Україна намагається стати країною, сприятливою для інвестицій і започаткування бізнесу, а тому здійснює низку реформ.

Про це Президент України Віктор Янукович сказав, виступаючи 14 вересня на 9-ій Ялтинській щорічній зустрічі, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми постійно працюємо над удосконаленням законодавства для створення у країні вільного конкурентного середовища, надійних правових гарантій для інвесторів, для відповідальних власників», - заявив В. Янукович.

За його словами, для забезпечення довгострокового сталого зростання економіки за рахунок вивільнення підприємницької ініціативи і стимулювання інвестицій в Україні йде активне удосконалення регуляторної політики, спрощуються дозвільні процедури, знижується адміністративне і податкове навантаження на бізнес. «Саме на це спрямоване прийняття Податкового та Митного кодексів», - зазначив Президент.

Він наголосив: ключовою умовою сприятливого бізнес-клімату є наявність в країні чесного та неупередженого судочинства і саме в цьому полягає зміст судової реформи, що зараз продовжується в Україні.

«Ми також працюємо над підвищенням ефективності, і водночас, прозорості та відповідальності влади. Адже корупція і свавілля чиновників є чи не головною перепоною на шляху інвестицій», - сказав В. Янукович. За його словами, прибрати «корупційний податок» на бізнес - такою є мета реформування адміністративної системи і контролюючих органів.

УКРІНФОРМ