АГРОПРОМ. Цього року в Україні відбулося збільшення обсягів промислового виробництва харчових продуктів. Нині частка продажу вітчизняного продовольства у торговельних мережах становить у середньому 90—98%. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Крім того, завдяки підвищенню якості вітчизняної продукції харчування та дотриманню світових стандартів, вона поступово користується дедалі  більшим попитом на зовнішніх ринках. «Понад 56% експорту продукції агропромислового комплексу — це якісна продукція харчової та переробної промисловості. І на сьогодні якість української продукції дає змогу експортувати до 20% виготовлених у нас молочних виробів, 20% маргаринів та аналогічних продуктів, до 50% кондитерських виробів та 85% української соняшникової олії», — зазначив Микола Присяжнюк.

Як нагадує прес-служба Мінагрополітики, у січні — жовтні 2012 року в Україні зросло виробництво кисломолочних продуктів на 2,9% (вироблено 412 тис. тонн), сиру кисломолочного — на 3,3% (65 тис. тонн), масла вершкового — на 16% (77,3 тис. тонн), молока обробленого рідкого — на 6,2% (771 тис. тонн), олії соняшникової нерафінованої — на 20,7% (2,9 млн тонн).