Ігор ВИННИЧЕНКО 
для «Урядового кур’єра»  

ПОРОЗУМІЛИСЯ. Днями у Берліні відбулися збори представників українських громадських організацій  ФРН, на яких було створено Об’єднання українських організацій у Німеччині із штаб-квартирою в Берліні.

Участь у зборах взяли представники майже двадцяти  українських громадських організацій та гості з різних куточків Федеративної Республіки Німеччина, запрошено було президента Світового конгресу українців Євгена Чолія, якого делегати одноголосно обрали головою зібрання. Підсумком дводенного засідання стало затвердження статуту цієї організації, обрання її керівних органів та визначення головних напрямів діяльності.

До керівництва (управи) ОУОН обрано Романа Рокицького, Лесю Шрамко, Мар’яну Жигайло, Тетяну Лопащук та Віру Костюк-Буш.

Об’єднання українських організацій у Німеччині ставить за мету репрезентувати інтереси та координувати діяльність українських організацій та інституцій у цій країні, сприяти розвиткові українсько-німецьких відносин, а також відносин із Європейським Союзом у культурному, освітньому, науковому, спортивному, соціальному та благодійному напрямах, сприяти збереженню української національної ідентичності, мови, культури українців у Німеччині, підтримувати українські освітні заклади, сприяти розвиткові демократичних процесів в Україні та її євроінтеграції.

Збори у резолюціях уповноважили управу подати заяву на членство в Світовому кон∂ресі українців у ролі крайової центральної репрезентації у ФРН.