ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНИЙ. Вчора в Тернополі стартував чемпіонат світу з футболу серед української діаспори. Таке спортивне свято відбулося вперше. Ініціатором його виступила Міжнародна громадська організація «Четверта хвиля». До втілення в життя цього футбольного проекту долучилася Українська всесвітня координаційна рада та Тернопільська міськрада.

Свою участь у футбольному чемпіонаті наразі підтвердили чотири команди українців з Канади, Естонії, Чехії, а також з Придністров’я. Змагатимуться вони за головний приз – перехідний кубок, який виготовили в Нідерландах. Земну кулю на цій спортивній нагороді символізує м’яч, з оболонки якої проривається в атаці, у наступі український футболіст.

Для проведення чемпіонату в Тернополі обрали два футбольні поля у міському гідропарку «Топільче» та на центральному стадіоні. Три дні триватиме свято футболу, змагань і українського завзяття. 3 червня фінальний поєдинок визначить першу команду-переможницю. Планують, що опісля збірна української діаспори зустрічатиметься з футбольними командами райцентрів Підволочиськ і Ланівці.

Фінальна зустріч відбудеться на центральному стадіоні, який два тижні тому після кількарічної реконструкції урочисто відкрили. На оновлення цієї спортивної споруди уряд виділив майже 9 млн. грн. Варто додати, що торік на Тернопіллі подбали про реконструкцію стадіонів у 16 райцентрах, щоправда, як зазначив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, за спонсорські кошти.