ВАУЧЕРИ НА ОСВІТУ. Міністрество соцполітики планує випустити ваучери з коштами на навчання для отримання нової професії, або підвищення кваліфікації, повідомив віце-прем’єр-міністр- міністр соцполітики Сергій Тігіпко.

«Багато людей з віком стають неконкурентоспроможними. У той час як за кордоном людина постійно вчиться, у нас немає ніякого навчання. Тому ми будемо надавати спеціальний ваучер людям, яким 45 і більше років, і які мають 15 років трудового стажу. Таким чином, людина буде отримувати 11 630 гривень. За рахунок цього ваучера він зможе отримати іншу спеціальність», - розповів чиновник, пише «Сегодня».

За його словами, цих коштів не вистачить на другу вищу освіту, але якщо людина вкладе кілька тисяч, то зможе навчатися у вищому навчальному закладі. Якщо ж у неї немає такого бажання або можливості, тоді на ці кошти можна просто підвищити свою кваліфікацію в будь-який інший спосіб.

На сьогоднішній день в Україні у центрах зайнятості зареєстровано 547,7 тис. громадян, що і є офіційним показником безробіття. Як повідомлялось, за неофіційними даними реальний показник безробіття складає 7 мільйонів осіб.

Половину непрацевлаштованих осіб складає молодь у віці до 35 років, повідомили у Держслужбі зайнятості.

Найбільшим попитом сьогодні на ринку праці користуються кваліфіковані співробітники: слюсарі, токарі, фрезерувальники, електрозварювальники, малярі, штукатури і т.д.

Також значний попит залишається на водіїв, продавців, кухарів, менеджерів, двірників тощо. Крім того, затребуваними на ринку праці є також медсестри, лікарі, інженери та IT-фахівці.

ТСН