ПОТЕНЦІАЛ

На Середньому Сході готові закуповувати вітчизняну м’ясну продукцію 

На сьогодні розвиток вітчизняного тваринництва потребує розрахунку балансу виробництва, споживання та експортного потенціалу. Так, перспективним м’ясним напрямом наразі є українське вівчарство, яке може стати потужним експортером баранини на міжнародному ринку. Про це у рамках робочої поїздки до Закарпатської області повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Нині профільне відомство разом із Міністерством фінансів відпрацьовує розрахунки балансу виробництва, внутрішнього споживання та експортного потенціалу галузі тваринництва.

«Розвиток тваринницької галузі не можливий без розрахунку балансів. Якщо допустити його зрушення, це може спричинити надвиробництво або дефіцит продукції. Окрім того, треба враховувати експортний потенціал. Тому наразі завдання уряду, включаючи профільні міністерства, — розрахувати баланс попиту та прогнозувати виробництво у тому обсязі та асортименті, в якому воно необхідне», — повідомив керівник Мінагрополітики.

Вівчарство — це експортоорієнтований м’ясний напрямок, зазначив Микола Присяжнюк. «Нещодавно делегація міністерства разом із Прем’єр-міністром відвідала Катар, раніше — Саудівську Аравію та інші країни. Я можу запевнити, що вони сьогодні готові закуповувати українську  баранину, оскільки нині ці країни величезну кількість продукції імпортують з Австралії. Україна ж є вигіднішою державою завдяки природно-кліматичним умовам, якості та територіальному розташуванню. Тому цей напрямок є перспективним, і ми будемо його розвивати», — цитує слова урядовця прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»