АПК. Україна в 2012 році наростила обсяги експорту продукції харчової й переробної промисловості порівняно з 2011-м на 18,3% — до 8,8 мільярда доларів, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. У загальному експорті продукції агропромислового комплексу частка продукції харчової і переробної промисловості становила 50%.

Причини збільшення експорту української продукції заступник міністра Олександр Сень бачить у якості вітчизняних товарів: «Належна якість продукції українського виробництва дає можливість експортувати до 20% вироблених в Україні молочних виробів, 20% вироблених маргаринів, 20% бурякового цукру, 50% кондитерських виробів, 90% виробленої в Україні соняшникової олії». У грудні 2012 року Україна одержала дозвіл експортувати м’ясо свійської й дикої птиці, яйця і яєчні продукти на ринок Європейського Союзу, що значно збільшить обсяги експорту харчів.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Державну службу статистики, 2012 року ми експортували товарів на суму 63,1 мільярда доларів, імпортували — на 76,9 мільярда.