ПІДГОТОВКА. 600 українських лікарів зможуть підвищити свою кваліфікацію в рамках проекту «Партнерство у сфері акушерства, пренатальної та перинатальної медицини». Про це під час підписання спільної заяви щодо партнерства між МОЗ Німеччини та України сказала заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає УНН.

За словами Ірини Акімової, підписання цього меморандуму надасть можливість українським лікарям проходити навчання у провідних закладах Німеччини.

«По суті починається трирічний проект активних дуже цікавих тренінгів наших фахівців на території України та в майбутньому на території Німеччини», – сказала вона.

І.Акімова повідомила, що цей проект має охопити близько 600 осіб, частина з яких 10-15 отримають можливість інтенсивного навчання на території Німеччини в кращих спеціалізованих закладах.

Вона відзначила, що семінари будуть як мінімум дворічними. В їх рамках лікарі будуть обмінюватись досвідом та отримувати нову кваліфікацію.

Ірина Акімова також зауважила, що в рамках цих тренінгів та курсі обов'язково буде складова щодо менеджменту, щодо керування медичними закладами.