КОЗАЦЬКІ ГЕНИ. Відома миколаївська фехтувальниця Ольга Харлан завоювала чергову бронзову медаль на Кубку світу в Лондоні, в української команди – «золото».

Про це УКРІНФОРМу повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету.

«На Кубку світу в Лондоні, де відбулися змагання з жіночої шаблі, наші спортсменки здобули дві нагороди – бронзову й золоту. Спочатку в індивідуальному раунді на п'єдестал пошани піднялася Ольга Харлан - у неї третє місце. У командній першості наші дівчата впевнено перемогли Мексику, Китай, Німеччину і Росію», - йдеться у повідомленні.

Президент НОК Сергій Бубка привітав Ольгу Харлан і всю команду з успішним виступом і побажав на кожному турнірі доводити, що українські шаблістки – найсильніші у світі.

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан народилася в Миколаєві. Закінчила місцеве училище фізичної культури. Заслужений майстер спорту. Харлан виграла олімпійське «золото» в Пекіні 2008 року в командних змаганнях, посіла перше місце на чемпіонаті Європи у 2009 році та завоювала «бронзу» на Лондонській олімпіаді 2012 року. В її активі багато перемог й на інших змаганнях.