ВИПРОБУВАННЯ. Підводний човен «Запоріжжя» успішно завершив перший етап ходових випробувань і пришвартувався до причальної стінки судноремонтного заводу в Севастополі, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-службу Міноборони.

«Сьогодні, 27 квітня, після успішно проведеного в акваторії Чорного моря першого етапу ходових випробувань у Севастополь повернувся підводний човен Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Запоріжжя»... Човен пришвартувався до причальної стінки 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту Російської Федерації», – уточнили у відомстві.

Глава оборонного відомства Дмитро Саламатін привітав екіпаж підводного човна «Запоріжжя» з успішним виконанням поставлених завдань.

«Ця подія дуже важлива для Збройних Сил України. Вона символізує відродження вітчизняних підводних сил і перехід нашої армії на новий рівень бойових можливостей», – зазначив він.

Нагадаємо, підводний човен «Запоріжжя» вперше з 1993 року 25 квітня вийшов у море з використанням власної силової установки. Протягом трьох днів екіпажем субмарини була перевірена в комплексі робота енергетичної установки на різних ходових режимах і працездатність обладнання і технічних засобів.

Всього під час ходових випробувань човен пройшов близько 135 морських миль у надводному положенні.