ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ. Учора в Кабінеті Міністрів пройшла традиційна «пряма лінія» з регіонами, учасниками якої стали працівники Міністерства оборони України на чолі із заступником міністра — керівником апарату Володимиром Можаровським. В режимі відеомосту вони спілкувалися із представниками органів місцевої влади і громадських організацій Дніпропетровської, Львівської, Одеської й Харківської областей. Звичайно, цей діалог було організовано не випадково — напередодні Дня Збройних сил України, який відзначатиметься менш як за тиждень, співрозмовникам по обидва боки екрана було про що поговорити.

Тим паче, що нинішній рік для Міноборони, Генерального штабу і загалом для Збройних сил країни видався насиченим, динамічним і помітно продуктивним. Було прийнято важливі концептуальні документи для всієї оборонної сфери держави, зросли показники підготовки військ, після багаторічної паузи армія почала регулярно отримувати озброєння і військову техніку. Тішить, що розпочалося предметне підвищення рівня соціального захисту військово?службовців та членів їхніх сімей.

— Сьогодні наближається до завершення розробка нової Державної комплексної програми розвитку українського війська, — розповів Володимир Можаровський. — Звичайно, з часу створення ЗСУ подібні програми щодо розбудови і реформування армії ухвалювали не раз, проте всі вони не були завершені з різних причин. Одна з них —  хронічне недофінансування потреб військового відомства. Ця прикра тенденція, як і проголошення позаблокового статусу держави, стали передумовою для створення якісно нової стратегічної програми розвитку Збройних сил на найближчі п’ять років.

Нині, коли завершується навчальний рік у ЗСУ, можна підбити певні підсумки. Загалом вони позитивні, зазначив заступник міністра. Цього року завдяки збільшенню фінансування відповідних програм вдалося поліпшити рівень справності озброєння і військової техніки, якісніше виконати плани підготовки військ. Через підвищення грошового утримання, як і поліпшення забезпечення житлом, почав зростати і соціальний захист військовиків.

Одне слово, оборонному відомству є про що звітувати, тому на всі запитання з регіонів було надано вичерпні відповіді, підкріплені реальними статистичними цифрами. Але ще більше належить зробити вже в найближчому майбутньому, зазначали майже всі учасники «прямої лінії».