НЕГОДА. Ураганний вітер, який обрушився 18 квітня на Крим, повалив близько 100 дерев та кількадесят рекламних конструкцій, двоє жінок постраждало.

Про це повідомляє кореспондент Бі-бі-сі у Симферополі.

За час негоди на двох мешканок Сімферополя, віком 22 і 27 років, впало дерево.

«З численними переломами вони були доставлені в реанімацію шостої міської лікарні та Кримської республіканської лікарні ім. Семашка. Їхній стан медики оцінюють як стабільний», – повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій у Криму.

Також, за інформацією МНС, з однієї із будівель у центрі Сімферополя вітром зірвало дах загальною площею близько 500 м. кв., під яким лишилось п'ять автомобілів. За даними ЗМІ, ще близько тридцяти автівок пошкодили дерева, що впали. Всього пошкоджено 61 крівлю.

Найгірша ситуація спостерігалась в Сімферополі, Сімферопольському та Білогірському районах, де шквальний вітер в поривах сягав 21 метра за секунду.

Мер Сімферополя Віктор Агєєв заявив, що ситуація під контролем.

«Комунальні служби міста та МНС оперативно відреагували на негоду. Всі наслідки урагану ліквідовуються», – пообіцяв мер.

Хоча погода трохи заспокоїлась, на четвер, 19 квітня, у Криму знову оголошено штормове попередження. Протягом дня очікують посилення південного вітру до 20 м/с, дощ та грози.