ПОЛІТИЧНА КРИЗА.Парламент Республіки Молдова у вівторок проголосував за відставку Кабінету міністрів під керівництвом Влада Філата.

Про це із засідання парламенту Молдови передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

«За» проголосували 54 з 101 депутата парламенту: опозиційні комуністи (34 депутати), фракція Демократичної партії (15), група соціалістів (4) і незалежний депутат Михай Годя. «Проти» висловилися ліберал-демократи і ліберали.

 Згідно з конституцією Молдови, прем'єр зобов'язаний у триденний термін надати президентові прохання про відставку уряду, а президент має представити парламенту нову кандидатуру на посаду прем'єр-міністра. Впродовж подальших 15 днів призначений прем'єр зобов'язаний представити номінальний склад нового Кабміну.

Згідно з основним законом, у разі, якщо уряд не буде затверджено з двох спроб, президент зобов'язаний розпустити парламент і оголосити дострокові парламентські вибори.

Влад Філат керував урядом Молдови двічі: з 2009 по 2010 роки, а також з 2011 по 2013 роки, коли у владі перебував Альянс за європейську інтеграцію.

Процедуру оголошення вотуму недовіри уряду Влада Філата було ініційовано минулого тижня фракцією опозиційної Партії комуністів. Мотивом для цього стали гучні корупційні скандали, до яких залучено високопоставлені чиновники урядових структур.