ПОЗИЦІЯ. Чергове підвищення зарплати державним службовцям відбудеться з 1 січня 2013 року, що передбачено бюджетом наступного року. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук.

Водночас він зауважив, що через складну економічну ситуацію в повному обсязі цю норму виконати досить складно. «Але це зовсім не означає, що уряд не знає і не цінує роботу державних службовців. І все, що можна, ми робитимемо для підвищення заробітної плати», — заявив Микола Азаров. Він також повідомив, що в бюджеті 2013 року закладено кошти на продовження виплат компенсацій українцям за знеціненими вкладами Ощадбанку СРСР.

Говорячи про економічний розвиток, глава уряду зазначив, що за 9 місяців цього року зростання внутрішнього товарообігу становило майже 20%. Це свідчить про те, що заходи з розвитку внутрішнього платоспроможного попиту та вітчизняного виробництва, що їх вживає уряд, працюють.

Микола Азаров наголосив, що в Кабінеті Міністрів є конкретний план розвитку внутрішнього ринку. «Звичайно ж, у нас є не тільки план, а й конкретні дії. Було прийнято чимало рішень і законодавчого плану, і нормативного, які сприяли розвитку внутрішнього ринку», — цитує слова глави уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. За словами Прем’єра, те, що кожного тижня до ладу стає яке-небудь серйозне підприємство, — добре підтвердження цьому. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»