МИТНІ ПРАВИЛА.У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, яким пропонується знизити мито на імпорт низки товарів і привести ставки ввізного мита у відповідність з нормами СОТ.

Текст законопроекту «Про внесення змін до Митного тарифу України, затверджений законом «Про Митний тариф України» опубліковано на офіційному сайті Верховної Ради.

«Основною метою ухвалення закону є приведення ставок ввізного мита на продукцію й товари у відповідність з рівнем, визначеним Графіком тарифних зобов'язань України перед СОТ щодо товарів на 2013 рік у рамках Протоколу про вступ України до СОТ», - зазначається у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, пропонується знизити мито на імпорт моторних транспортних засобів, обладнаних для тимчасового проживання людей - з 6 до 5%; нових легкових автомобілів з об'ємом двигуна понад 3 тис. куб. см. - з 6 до 5%; човнів і катерів - з 8 до 7,5%.

Крім того, пропонується знизити мито на готові або консервовані ракоподібні й молюски з 20 до 15%; приготовані або консервовані фрукти, горіхи й інші їстівні частини рослин без додання спирту й цукру - з 15 до 10%.

У Кабінет Міністрів зазначають, що ухвалення законопроекту сприятиме розвитку й пожвавленню міжнародної торгівлі й збільшенню надходжень до Державного бюджету України.

УКРІНФОРМ