УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості розробити дорожню карту розвитку вітчизняної вугільної галузі до 2030 року.

Про це він заявив у середу на засіданні уряду.

«Я доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості скласти, як модно зараз визначати, дорожню карту розвитку вітчизняної вугільної промисловості до 2030 року. Вугільна промисловість України має стати гарантованою базою енергетичного балансу України», - сказав Микола Азаров.

Глава уряду підкреслив, що зараз Україна допрацьовує пласти, розвідані й освоєні ще за радянських часів. Він додав, що готувати до експлуатації нові поклади і, зокрема, будувати нові шахти - справа дуже дорога і займає десятиріччя.

«Готувати до експлуатації нові поклади, а тим більше будувати нові шахти - справа дуже дорога і у часі займає десятиріччя. Але це треба робити з огляду на перспективи. І мислити тут треба навіть не роками, а десятиліттями. Ми не тимчасові на нашій землі», - наголосив Микола Азаров.

При цьому він додав, що важливою складовою цього стратегічного проекту має стати соціальний розвиток територій, на яких працюють вуглевидобувні підприємства. За його словами, зокрема, мають бути враховані і демографічні чинники.

«Тому доручаю долучитися до цієї роботи також Міністерство соціальної політики і праці. Прошу також Національну академію наук зробити свій внесок у проект», - підсумував Микола Азаров.

УКРІНФОРМ