УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Уряд схвалив Концепцію проекту Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Відповідне розпорядження, розроблене Мінекономрозвитку України, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 6 лютого 2013 року.

Основною метою документа є вдосконалення регулювання відносин, які пов’язані зі створенням, діяльністю та припиненням товариств з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю, приведення законодавства у відповідність із нормами та концептуальними підходами, що визначені законодавчими актами Європейського Союзу та країн - членів ЄС.

Зазначений документ відповідатиме кращим міжнародним стандартам регулювання діяльності компаній. Удосконалення правового регулювання діяльності товариств з обмеженою відповідальністю та прийняття Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» дасть змогу поліпшити умови діяльності більш ніж 400 000 зареєстрованих в Україні товариств з обмеженою відповідальністю та створити привабливу альтернативу для багатьох підприємств, які сьогодні існують в обтяжливій для більшості з них організаційно-правовій формі акціонерних товариств чи непрозорих, як для іноземних інвесторів, так і для українських підприємців організаційно-правових формах, відсутніх у світовій практиці, «приватного підприємства», «підприємства з іноземними інвестиціями» та «іноземного підприємства».

Прийняття документа дозволить значно покращити бізнес-клімат, сприятиме залученню прямих іноземних інвестицій, створить передумови для створення нових та розвитку існуючих підприємств, збільшить надійність захисту прав власності та забезпечить учасників ефективними механізмами запобігання та вирішення корпоративних конфліктів.

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі