УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Уряд схвалив проект Закону України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України». Відповідний документ було розглянуто на засіданні Кабінету Міністрів 17 жовтня 2012 року.

Законопроект розроблено з метою реалізації Концепції створення і діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України, затвердженої Громадською гуманітарною радою при Президентові України 30 вересня 2010 року. Документом передбачено створити юридичну особу публічного права «Національну суспільну телерадіокомпанію України».

З метою правового забезпечення наведених положень законопроектом пропонується внести зміни до низки законів України, зокрема «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про телебачення і радіомовлення» тощо.

Прийняття законопроекту створить правові підстави діяльності Суспільного телебачення та радіомовлення України як необхідного елементу демократичного суспільства, а також додаткові умови для задоволення інформаційних потреб суспільства, залучення суспільства до обговорення та вирішення найважливіших суспільно-політичних завдань. Також ухвалення цього закону сприятиме формуванню громадянського суспільства в Україні та забезпечить належну реалізацію конституційного права кожного на інформацію.

 Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ