УРЯДОВІ РІШЕННЯ. 12 вересня 2012 року Кабінет Міністрів своєю постановою вніс зміни до Порядку надання компенсації особам, які мають право на безоплатне отримання вугілля на побутові потреби, але проживають у будинках з центральним опаленням.

Як поінформував заступник міністра соціальної політики України – керівник апарату В’ячеслав Коломієць, представляючи проект акта на засіданні уряду, документ було розроблено з метою спрощення порядку надання компенсації за оплату електроенергії, газу та центрального опалення житла особам, які мають таке право згідно з Гірничим законом України, та на виконання доручення Президента України.

Як відомо, відповідно до діючого порядку особи звертаються за нарахуванням компенсації щомісячно з відповідними платіжними документами. Прийнятою постановою передбачається, що особа може звертатися за нарахуванням компенсації не рідше ніж раз на півроку, що дозволить уникнути щомісячних звернень пенсіонерів-шахтарів до органів праці та соціального захисту населення.

Прес-служба Міністерства соціальної політики