АЛЬТЕРНАТИВНА ЕНЕРГЕТИКА. Зростаюча потреба України у вугіллі для переходу ТЕЦ на вітчизняне паливо приведе до відродження шахтарських селищ і міст на Донбасі. Про це сказав Прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю телеканалам Луганщини під час його робочої поїздки.

«Ми все більше і більше переходимо на власний паливо, а значить, у нас і далі буде потреба у вітчизняному вугіллі. Тому вугільна галузь буде розвиватися, і перспектива у шахтарів є», - сказав Микола Азаров.

За словами Прем'єр-міністра, після того, як у відомі роки в державі був взятий курс на закриття шахт, шахтарські селища перетворилися на регресивні території, котрі втратили робочі місця, а відповідно і відрахування до місцевих бюджетів.

Як заявив Глава Уряду, з такою безвідповідальною політикою покінчено раз і назавжди. «Ми з року в рік нарощуємо державну підтримку вугільної промисловості, передбачаючи кошти на будівництво нових шахтних горизонтів. Такої лінії Уряд дотримуватиметься і надалі. Особливу увагу влада приділятиме розвитку шахтарських селищ», - наголосив Микола Азаров.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ