УРЯДОВІ РІШЕННЯ. Уряд ухвалив рішення щодо розширення груп територій, які визнаються депресивними, та надання їм такого статусу. Відповідну постанову, розроблену Мінекономрозвитку, прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 8 серпня 2012 року.

Метою даного документа є приведення Порядку здійснення моніторингу соціально-економічних показників розвитку регіонів, районів та міст обласного, республіканського в Автономній Республіці Крим значення для визнання територій депресивними, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2010 р. № 235, у відповідність до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку регіонів» щодо розширення груп територій, які визнаються депресивними, та надання їм такого статусу», який набрав чинності з 1 січня 2012 року.

Внесення цих змін забезпечує можливість надання статусу депресивних територій населеним пунктам, на території яких з 1996 року були ліквідовані вуглевидобувні та вуглепереробні підприємства, але не були здійснені в повному обсязі заходи щодо вирішення соціально-економічних та екологічних питань, передбачених проектами ліквідації зазначених підприємств.

Подальше розроблення програм подолання депресивності та виконання заходів державного стимулювання таких територій сприятиме вирішенню їх соціально-економічних та екологічних проблем, підвищенню рівня їх соціально-економічного розвитку, зменшенню внутрішньо- та міжрегіональних диспропорцій і підвищенню рівня життя населення таких територій.

Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі